Actueel

Wedstrijd duurzame evenementen Breda

november 2017

In opdracht van de gemeente Breda ontwikkelde Stimular een webpagina met inspirerende voorbeelden van duurzame evenementen. De gemeente verspreidt de link naar deze pagina via haar eigen communicatiekanalen naar organisatoren van evenementen om hen te stimuleren met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Wedstrijd

Een extra prikkel daarbij is de wedstrijd die de gemeente organiseert. De evenementen maken kans op de award “duurzaamste evenement 2018”. Hiervoor ontwikkelde Stimular de opzet. De prijsvraag stimuleert evenementen om uit te blinken op de thema's:

  • Energie
  • Afval
  • Catering
  • Mobiliteit
  • Aankleding/omgeving

Dit zijn de thema’s waarmee een evenement de grootste impact heeft op het milieu. Deze thema’s ook terug in duurzaamheidskeurmerken voor evenementen, zoals A Greener Festival. Hierdoor sluit het goed aan bij de dagelijkse praktijk van de evenementen.

De wedstrijd en inspiratiepagina zijn onderdeel van het project van de gemeente om evenementen te verduurzamen. Ook onderdeel van dit project zijn het realiseren van vaste stroompunten in het stadspark en een initiatief om evenementen herbruikbare bekers te laten gebruiken (hardcups). Eerder gaf Stimular ook een workshopreeks over duurzaamheid aan de evenementenorganisatoren.

Wilt u meer weten over stimuleren van duurzaamheid bij evenementen? Neem dan contact op met Isja Dominicus, 010 – 238 28 33. Natuurlijk mag u ook naar deze bestaande pagina linken of er delen van overnemen.