Actueel

Stimular berekent CO2-emissies voor openbaar vervoer

december 2017

Stimular gebruikt al sinds 2006 CO2-emissiefactoren in de Milieubarometer en is mede initiator van de Green Deal CO2-emissiefactoren.

In 2017 zijn alle spoorvervoerders centraal, via hun branchevereniging VIVENS echte groene stroom gaan inkopen. Onderzoek van Stimular wijst uit dat hierdoor de CO2-voetafdruk van een gemiddelde OV-reis aanzienlijk daalt en die van een treinreis zelfs reduceert tot 0. Het onderzoek is gecontroleerd door Milieucentraal en CE-Delft. De rapportage is hier te vinden.

De nieuwe data zijn begin 2018 in de Milieubarometer verwerkt en worden ook gepubliceerd op www.CO2emissiefactoren.nl. Deze website wordt als brondocument gebruikt door bijna alle CO2-footprint tools en CO2-managementsystemen zoals de CO2-prestatieladder, Lean & Green, Klimaatplein, Climate Neutral Group, Hivos, en Trees for All. Update van CO2-cijfers wordt gezamenlijk opgepakt.

Ook interesse in de CO2-footprint van een product? Bekijk ons aanbod van een quickscan of een volledige levenscyclusanalyse.