Actueel

Stimular berekent CO2-emissies voor openbaar vervoer

december 2017

Stimular is mede initiator van de Green Deal CO2-emissiefactoren. Ter ondersteuning van de Green Deal heeft Stimular de CO2-emissies van personenvervoer via het spoor doorgerekend. Aanleiding is dat alle spoorvervoerders in 2017, centraal via hun branchevereniging VIVENS, echte groene stroom gaan inkopen.

Het onderzoek van Stimular wijst uit dat hierdoor de CO2-voetafdruk van een gemiddelde OV-reis aanzienlijk daalt en die van een treinreis zelfs 0 is. Het onderzoek is gecontroleerd door Milieucentraal en CE-Delft. De rapportage is hier te vinden.

De nieuwe data zijn in de Milieubarometer verwerkt en gepubliceerd op www.CO2emissiefactoren.nl. Deze website wordt als brondocument gebruikt door bijna alle CO2-footprint tools en CO2-managementsystemen zoals de CO2-prestatieladder, Lean & Green, Klimaatplein, Climate Neutral Group, Hivos, en Trees for All. Update van CO2-cijfers wordt gezamenlijk opgepakt.

Ook interesse in de CO2-footprint van een product? Bekijk ons aanbod van een quickscan of een volledige levenscyclusanalyse.