Actueel

Stimular ondersteunt nieuwe groep Bredase zorginstellingen

september 2018

Met steun van de gemeente gaan 6 Bredase zorginstellingen werken aan een duurzamere bedrijfsvoering. Dit is de tweede lokale Green Deal die de gemeente sluit met zorginstellingen en deze zal eveneens begeleid worden door Stimular. De deelnemers uit de eerste green deal (voornamelijk ouderenzorg en revalidatie) hebben naar verwachting allen eind dit jaar het bronzen keurmerk Milieuthermometer Zorg behaald en zullen dan zelfstandig verder gaan met verduurzaming.

De tweede Green Deal is op 6 september 2018 getekend en zal, net als de eerste deal, drie jaar duren. Aan het eind van het traject wordt van de instellingen verwacht het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg behaald te hebben. Dit certificaat stimuleert duurzaamheid op 18 thema’s binnen de bedrijfsvoering, waaronder beleid, energie en het nieuwste thema: innovatie. Stimular analyseert samen met de instellingen het huidige beleid en verbruik, en maakt op basis daarvan advies voor implementatie van het eisenpakket. De deelnemende organisaties maken daarbij ook gebruik van de Milieubarometer voor het monitoren van het energieverbruik.

In maart staat de volgende gemeenschappelijke kennisbijeenkomst met de groep gepland. Tot die tijd gaan de instellingen samen met Stimular aan de slag met een nulmeting en plan van aanpak, met als doel "om duurzaamheid in het DNA van de zorginstelling te krijgen" (zoals Henriëtte Stoop, opdrachtgever  van de gemeente Breda altijd zegt).

Drie van de zes instellingen zijn ook aangesloten bij de lokale Green Deal ‘Hart van Brabant’ en krijgen zo de mogelijkheid verduurzaming efficiënt uit te rollen binnen hun organisaties. Ook in deze Green Deal is Stimular de adviserende partij, zodat het advies goed afgestemd kan worden.

Interesse in de lokale green deals in de zorg of de Milieuthermometer Zorg? Mail of bel Judith de Bree, 010 238 28 33.

Bron: Milieu Platform Zorgsector, 7 september 2018

Stimular ondersteunt brancheverenigingen met aanpakken en instrumenten op maat voor de branche of bedrijfssector. Lees voorbeelden van onze brancheprojecten of bel met Marjon Olijdam, 010 – 238 28 23.