Actueel

Stimular begeleidt wederom winnaars van een climate makeover

februari 2019

Klimaatneutraal adviesOok dit jaar konden ondernemers weer een Climate Makeover winnen bij het Klimaatplein. De winnaars zijn gekozen op basis van onder andere impact en motivatie. Stichting Stimular gaat de volgende bedrijven begeleiden:

  • AAE Machinebouw, Helmond
  • De Klerk Werkendam
  • Deventer Profielen, Breda
  • Van der Lee Staalbouw, Nistelrode

Stimular verschaft de ondernemingen inzicht in hoe een klimaatneutrale organisatie te worden. Bijzonder is dat daarbij als testcase ook CO2-beprijzing wordt meegenomen. Hiermee wordt zichtbaar gemaakt wat het effect zou zijn voor de bedrijven wanneer er een prijs komt op CO2. Eerder onderzoek van Klimaatplein liet al zien dat het inzicht in de CO2-belasting zorgt dat ondernemers duurzamer en kostenbewuster omgaan met energiegebruik. Om de klimaatdoelen van Parijs te halen is een CO2-prijs van ongeveer 60 Euro per uitgestoten ton CO2-equivalenten nodig. Met dit inzicht lopen de deelnemende bedrijven alvast vooruit op mogelijk aankomende wetgeving.

Klimaatneutraal ondernemen

Klimaatneutraal ondernemen betekent dat er geen negatieve effecten zijn op het klimaat: de uitstoot van CO2 (en andere broeikasgassen) bij bedrijfsactiviteiten onder de streep is nul. Een belangrijke stap daarbij is het bepalen van de CO2-uitstoot van het bedrijf. Dat doet Stimular met de Milieubarometer. Dit is een praktische tool om een CO2-footprint te maken. Daarnaast adviseert Stimular over het verlagen van de CO2-impact door het nemen van besparende maatregelen en het duurzaam inkopen of opwekken van de benodigde energie. Lees meer over de stappen richting klimaatneutraal ondernemen.

Wil je ook weten hoe jouw organisatie klimaatneutraal kan worden en vooruitlopen op CO2-beprijzing? Ook buiten deze prijsvraag om kun je gebruik maken van de kennis en kunde van Stimular. Neem daarvoor contact op met Carmen van den Berg (010 - 238 28 34).

Blijf op de hoogte van de vorderingen van de winnaars via de websites van het Klimaatplein.