Actueel

Nu beschikbaar: Inkoopmethode voor sturen op milieubewuste bedrijfsvoering van opdrachtnemers

maart 2019

  • Zoek je een eenvoudige methode om bij een aanbesteding duurzaamheid mee te nemen?
  • Wil je aanbieders selecteren die aantoonbaar werken aan vermindering van de milieubelasting of CO2-footprint van hun producten en diensten?
  • Wil je een alternatief voor het vragen naar ISO 14001 of CO2-Prestatieladder?
  • Wil je duurzaamheid op een MKB-vriendelijke manier opnemen in aanbestedingen?

Gebruik dan de "Inkoopmethode voor sturen op milieubewuste bedrijfsvoering van opdrachtnemers". Uitgangspunt van de methode is dat opdrachtgevers aan inschrijvers vragen stellen die hen in beweging zetten om aan CO2-reductie te werken. Bedrijven die met de Milieubarometer werken kunnen gemakkelijk de gevraagde bewijsmiddelen aanleveren. De methode bevat vier kant-en-klare bestekteksten. De teksten zijn bruikbaar bij ongeveer de helft van de PIANOo-productgroepen. Lees verder over de methode.

Stimular heeft deze kant-en-klare bestekteksten ontwikkeld met de gemeenten Utrecht en Rotterdam (beide Milieubarometer-aanbieder). De gemeente Utrecht heeft een korte versie gemaakt voor haar eigen inkopers. Utrecht heeft daarin de twee bestekteksten geselecteerd die goed aansluiten op de werkwijze van de gemeente. Wil je de inkoopmethode en de samenvatting van Utrecht ontvangen? Stuur een mail of bel Marjon Olijdam van Stimular (010 - 238 28 28).