Actueel

Nieuwe stagiaires bij Stimular

oktober 2017

Ik ben Marthe Fruytier, 21 jaar, en ik zal vanaf september gedurende vier maanden het Stimular team ondersteunen als nieuwe stagiaire. Momenteel zit ik in de laatste fase van de bacheloropleiding Science, Business and Innovation, gegeven aan de VU te Amsterdam. Mijn studie is multidisciplinair, het slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het in de markt zetten van nieuwe toepassingen daarvan: het succesvol implementeren van innovaties. Innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid zijn hierbij onmisbare kernbegrippen die leiden tot een groenere economie. Met deze brede kennis kan ik duurzaamheidsvraagstukken vanuit meerdere oogpunten benaderen.

Tijdens mijn afstudeerstage zal ik me bezig houden met de implementatie van nieuwe milieuprijzen, die recent zijn gepubliceerd door CE Delft, in de Milieubarometer.

In mijn vrije tijd hou ik van hockeyen en andere sporten. Maar ook van lekker eten, films kijken en reizen met mijn vriendinnen.

Ik ben Judith de Bree, 24 jaar, en doe de master Biologie aan de Universiteit Wageningen. Vier maanden lang loop ik mee met de adviseurs van Stimular om zoveel mogelijk verschillende aspecten te leren van advieswerk. Tijdens mijn hele opleiding heb ik me breed georiŽnteerd en van veel verschillende disciplines graantjes meegepikt. In mijn masterfase ben ik me meer gaan focussen op natuur conservatie en systeemanalyse. Ik hou ervan met veel verschillende dingen bezig te kunnen zijn, daarom heb ik besloten mijn stage in te vullen met advieswerk. De insteek van duurzame innovatie vind ik hierbij echt geweldig en ik heb dan ook erg veel zin in de eerste projecten van Stimular.

Ik zal onder andere meehelpen met het uitvoeren van energiescans op basisscholen (PRIMO) en zal Landal Greenparks analyseren op besparende maatregelen. Daarnaast verdiep ik me tijdens de stage in de Milieubarometer, die door Stimular ontwikkeld is, en de wetgeving rondom energie vanuit de Rijksoverheid. Hier komen waarschijnlijk nog talloze kleine klusjes bij, die me de ins en outs van Stimular laten zien.

Ik ben erg blij met de sfeer binnen Stimular, de gezamenlijke lunch en de vriendelijke aanspraak van iedereen. Zelf hou ik van reizen, duiken en creatief bezig zijn.