Actueel

Energiebesparing basisscholen Primo Schiedam

oktober 2017

Stimular voert energiescans uit bij de basisscholen en gymzalen van Primo Schiedam. De energiescans zijn onderdeel van een brede aanpak voor verduurzaming, waarbij duurzaamheid ook onderdeel is van het lesprogramma via Eco-Schools. Primo wordt bij deze aanpak financieel ondersteund door de gemeente Schiedam en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Klimaatneutraal

Stimular voert op alle locaties een energiescan uit, waarbij het uitgangspunt is om de locaties uiteindelijk klimaatneutraal te maken. Stimular analyseert het huidige energieverbruik met behulp van de Milieubarometer en maakt daarbij een vergelijking met andere basisscholen en gymzalen. Tijdens de energiescan worden de quick-wins in beeld gebracht en worden grotere investeringen zoals het vervangen van verlichting, isoleren van gebouwen en verbeteringen in de klimaatbeheersing doorgerekend. Tijdens de energiescans wordt onderzocht hoe Primo zelf duurzame energie kan opwekken, bijvoorbeeld via zonnepanelen op de daken en welke alternatieven er zijn voor het huidige aardgasverbruik.

MJOP

De quick-wins kunnen direct worden uitgevoerd door de scholen zelf. Daarnaast gaat Primo het MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) actualiseren, waarbij de grotere investeringen worden ingepland.

Voor meer informatie over verduurzaming in het onderwijs kunt u contact opnemen met Stefan Romijn, 010 - 238 28 27.