Actueel

Succesvolle CO2-Prestatieladder trainingen voor adviseurs

oktober 2017

Op 14 juni werd de eerste CO2-Prestatieladder training voor adviseurs gegeven in het kantoor van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). De training is ontwikkeld door Stichting Stimular in opdracht van SKAO. Gijs Termeer: "Ik heb Stimular uitgekozen om de cursus mee te ontwikkelen omdat Stimular, net als SKAO, een non-profit organisatie is die echt voor CO2-reductie gaat.”

Gedurende de gehele dag zijn zeven adviseurs ondergedompeld in de dagelijkse praktijk van het advies geven over de implementatie van de CO2-Prestatieladder bij bedrijven. De dag werd afgesloten met een pittig examen, waar alle deelnemers voor zijn geslaagd.

De training is ontwikkeld voor adviseurs die nieuw zijn in het veld en adviseurs die zich willen verdiepen in hun rol als adviseur. Er was dan ook veel ruimte voor het delen van dilemma’s en het uitwisselen van tips en trucs. Alle deelnemers waren na afloop positief over de training: “Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen.” “Ik heb mijn kennis zowel verdiept als verbreed.” “Interessante discussies en enthousiaste trainers.”

De training begon met een inleiding van Gijs Termeer over de achtergrond en de “geest” van de CO2-Prestatieladder. Daarna ging Stimular in op diverse aspecten van de CO2-Prestatieladder waarbij een adviseur een rol kan spelen, zoals het bepalen van de organisatiegrens, het bepalen van maatregelen en doelen en het uitvoeren van ketenanalyses.

Gijs Termeer (SKAO): “Wij werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit van het systeem en het verlagen van de administratieve lasten voor bedrijven. De training van adviseurs kan aan beide zaken een belangrijke bijdrage leveren.”

Marc Herberigs (Stimular): “Onze ervaring in training en advisering van bedrijven rondom de CO2-Prestatieladder kwam bij de ontwikkeling van deze training goed van pas. De eerste cursus was geslaagd en we kijken uit naar de volgende training.”

Contact
Inmiddels is een tweede groep adviseurs getraind op 11 oktober. De volgende training CO2-Prestatieladder voor adviseurs is gepland op woensdag 13 december in Utrecht. Meer info en aanmelden. Heeft u vragen of wensen voor de training? Neem contact op met Marc Herberigs of Gijs Termeer